Hörmann - domové dvere s hodnotou U = 0,47

Majster sveta pokiaľ ide o hodnotu prechodu tepla Domové dvere Hörmann ThermoCarbon s hodnotou U do 0,47 W/(m²xK) nastavujú novú latku

Firma Hörmann nastavuje pri tepelnej izolácii domových dverí novú latku: hliníkové domové dvere ThermoCarbon dosahujú hodnotu prechodu tepla do 0,47 W/(m²xK) a vyšvihli sa tak na majstra sveta v hodnote U medzi domovými dverami. Vďaka tomu sa domové dvere ThermoCarbon ideálne hodia pre pasívne domy. Taktiež nové hliníkové domové dvere ThermoSafe spĺňajú s hodnotou U do 0,8 W/(m²xK) požiadavky na nízkoenergetické domy. Partneri Hörmann dokážu ponúknuť veľké množstvo dizajnových návrhov a viacero variant bezpečnostného vybavenia.

Vzhľadom na stúpajúce náklady na energie hrá hodnota U pri domových dverách pre stavebníkov a modernizátorov stále významnejšiu úlohu. Cielene prichádzajú k odborným predajcom s presným údajom hodnoty U. S novými domovými dverami ThermoCarbon teraz môžu partneri Hörmann ponúknuť svojim zákazníkom niečo jedinečného. S hodnotou U do 0,47 W/(m²xK), podľa údajov výrobcu, doteraz jediné hliníkové domové dvere na trhu, ktoré dosiahli túto hodnotu, sa domové dvere ideálne hodia pre pasívne a plusové energetické domy, ktoré vyrobia viac energie ako potrebujú. Pre porovnanie: požiadavka 0,8 W/(m²xK) na domové dvere pre pasívne domy sa pri dverách ThermoCarbon prekonala o takmer dvojnásobok.

Nová rekordná hodnota pokiaľ ide o hodnotu prechodu tepla sa dosahuje vďaka 100 mm hrubému hliníkovému krídlu dverí v jednej rovine s výplňou z tvrdenej PU peny a s vnútri ležiacim profilom krídla. Napriek tejto masívnosti nie je manipulácia s dverami ťažšia ako s bežnými dverami, pretože ľahké stavebné hmoty hliník a karbón sa starajú o maximálnu tepelnú izoláciu a tuhosť pri nízkej hmotnosti. Profil krídla zo sklenených vlákien zosilnený karbónom a tiež hliníkový rám s hrúbkou 111 mm umožňujú optimálne termické oddelenie. Ďalšími znakmi sú trojitá úroveň tesnenia a štvorité izolačné presklenie s tepelnou izoláciou.

Aj so zreteľom na bezpečnostné vybavenie majú partneri Hörmann čo ponúknuť svojim zákazníkom pri domových dverách ThermoCarbon: sériové deväťnásobné blokovanie a skryto umiestnené závesy bezpečné proti vypáčeniu zabraňujú pokusom o vlámanie. Od marca 2014 bude možné domové dvere ThermoCarbon dodať voliteľne s výbavou RC 2, od jari 2014 voliteľne s výbavou RC 3 alebo RC 4, ktorá sa stará o to, že dvere samotné vydržia pokus o vlámanie napríklad za pomoci akumulátorovej vŕtačky  po dobu desiatich minút (pozri vysvetlivky vo vedľa uvedenej tabuľke). Osem milimetrov hrubé a netrieštivé vrstvené bezpečnostné presklenie chráni zvnútra a zvonku pred reznými poraneniami v prípade poškodenia skla, pretože úlomky skla sa viažu a ostanú priľnuté na vnútri ležiacej fólii.

Paralelne ku novej, majstrovskej hodnote U predstavuje firma Hörmann ďalšiu novinku – hliníkové domové dvere ThermoSafe. Tieto domové dvere spĺňajú požiadavky na domové dvere určené na použitie v nízkoenergetických domoch, lebo vďaka masívnemu, 73 mm hrubému hliníkovému krídlu dverí s termicky oddeleným hliníkovým profilom krídla, s termicky oddeleným, 80 mm hrubým hliníkovým rámom a s dvojitou úrovňou tesnenia dosahujú hodnotu U do 0,8 W/(m²xK). Aj tieto domové dvere disponujú širokým bezpečnostným vybavením sériovo s päťnásobným bezpečnostným zámkom a s netrieštivým vrstveným bezpečnostným presklením vnútri a vonku. Okrem toho sa budú aj domové dvere ThermoSafe dodávať od marca 2014 voliteľne s vybavením RC 2 a od jari 2014 s voliteľným vybavením RC 3.

Nové domové dvere ThermoCarbon a ThermoSafe je možné zakúpiť v jedenástich prednostných farbách za rovnakú cenu a vo farbách RAL podľa výberu. Ponúknuť je možné pätnásť rôznych motívov s presklením alebo bez neho. Nové domové dvere je možné začať objednávať od novembra 2013.

Archinfo.sk
Zoznam architektov
Slovenská komora architektov
© 2011 Ing. arch Štefan Moravčík, Tvorba web stránok, www.webcreators.sk | Webhosting - HostCreators | Admin