REVOLUČNÉ I-TEC inovácie od firmy INTERNORM

So štýlovou architektúrou sa zvyšujú požiadavky na dizajn, techniku, kvalitu a komfort okien. Pod zvučným názvom „I-tec“ vyvinul Internorm sériu revolučných Internorm technológií, aby splnil tieto požiadavky. K týmto I-tec inováciám patrí novodobý systém kovania s neviditeľným uzamykaním a maximálnou bezpečnosťou, systém vetrania so spätným ziskom energie kompletne zabudovaný do okna, ako aj energeticky sebestačný systém tienenia pre zdvojené okno. A taktiež I-tec zasklenie je patentovaná FIX-O-ROUND technológia, kde je lepením zabezpečená celoobvodová fixácia rámu okna a tabule skla.

 I-tec inovácie od firmy Internorm Vám ponúkajú:

· ľahšie čistenie okien vďaka neviditeľnému uzamykaniu a uzamykacím prvkom

· lepšiu energetickú efektivitu vďaka integrovanému výmenníku tepla (rekuperácie)

· permanentne čerstvý vzduch automatickou výmenou vlhkého vzduchu a nepríjemných zápachov

· nadýchnutie pre alergikov vďaka integrovanému peľovému filtru

· väčšiu ochranu pred vlámaním vďaka patentovanému celoobvodovému lepeniu

· vyššiu energetickú efektivitu vďaka fotovoltickej technike pri tienení

INTERNORM I-TEC UZAMYKANIE

NEVIDITEĽNÝ SYSTÉM UZAMYKANIA

Inovatívne uzamykanie je skutočne prvá revolúcia v kovaní od zavedenia otváravo- sklopného kovania začiatkom 70-tých rokov. Vo firme Internorm je už niekoľko rokov  štandardom používať skryté pánty, preto sme tento princíp previedli aj na funkčnú škáru a viditeľné kovanie používame iba tam, kde je to nutné. I-tec uzamykanie je zabudované v home pure plastových & plast/hliníkových oknách KF 500 a je z viacerých pohľadov revolučné: Nepotrebujete žiadne viditeľné uzamykacie časti na ráme – miesto vyčnievajúcich uzamykacích čapov preberáme integrované klapky, ktoré bezpečne uzamknú krídlo. Spojenie uzamykacích klapiek prebieha neviditeľne v dutých komorách profilu krídla.

Komfortné čistenie Čistenie rámu sa zjednoduší, pretože uzamykacie protikusy takmer úplne vypadávajú. Iba málo častí na krídle vyčnieva, a medzi jednotlivými časťami sa nachádza hladký, ľahko čistiteľný plastový povrch profilu.

 

Bezpečnosť, ktorá presvedčí
Okná s I-tec uzamykaním zodpovedajú už v štandardnom vyhotovení triede odolnosti RC2N ( s uzamykateľnou kľučkou a bezpečnostným sklom proti vlámaniu RC2) podľa EN 1627-1630 – sériovo preverená ochrana proti vlámaniu.

Perfektná stabilita a dizajn pre náročných

Premyslená konštrukcia umožňuje znížiť pohľadovú šírku o  30%.  Veľkorysé plochy okien a energiu šetriace 3-sklo vyžaduje vyhotovenie ťažkých krídiel. Okno je dolu upevnené štvorkĺbovým ložiskom a hore nožnicovým ložiskom. Moderná konštrukcia ložiskových častí umožňuje udržať hmotnosť krídla do 130 kg pri kompaktnom dizajne.

 

Výhody:
30% zmenšená pohľadová šírka rámu a krídla
RC2N v štandarde bez obmedzenia funkcie
smer určujúca tepelná izolácia v štandarde  Uw ≤ 0,69 W/m²K

 

 

Archinfo.sk
Zoznam architektov
Slovenská komora architektov
© 2011 Ing. arch Štefan Moravčík, Tvorba web stránok, www.webcreators.sk | Webhosting - HostCreators | Admin