Trenčín - mesto na rieke - urbanistická súťaž

Súťaž Trenčín - mesto na rieke vyhlasuje Mesto Trenčín ako medzinárodnú verejnú anonymnú ideovú súťaž na urbanistické riešenie prepojenia centra mesta Trenčín s oboma brehmi rieky Váh. Očakávame sebavedomé a svieže návrhy od profesionálnych tímov z radov urbanistov, architektov a územných plánovačov, ktoré sa stanú podkladom pre tvorbu Územného plánu centrálnej mestskej zóny.

Registrácia je možná do 4. marca 2014. Termín odovzdania návrhov je 24. apríl 2014.

ROZBALIŤ ČLÁNOK

Poslanie a účel súťaže

Mesto Trenčín hľadá najlepšie komplexné urbanistické riešenie na prepojenie centra mesta s riekou a využitie priestoru, ktorý sa zmení po modernizácii a prekládke železničnej trate. Výsledkom riešenia má byť kompaktné živé mesto so zabezpečeným dotykom s vodou.

ROZBALIŤ ČLÁNOK

Príprava zadania a proces participácie - „Trenčín si Ty“

Zadanie súťaže prihliada na takmer trojročný proces komunikácie s odbornou i laickou verejnosťou, ktorý v Trenčíne prebiehal v dlhodobom participatívnom projekte nazvanom Trenčín si Ty. V rámci neho zástupcovia mesta absolvovali množstvo otvorených diskusií s odbornou verejnosťou, multidisciplinárne cielených odborných seminárov a konzultácií, ako aj diskusií s laickou verejnosťou a prieskum verejnej mienky.

ROZBALIŤ ČLÁNOK

Archinfo.sk
Zoznam architektov
Slovenská komora architektov
© 2011 Ing. arch Štefan Moravčík, Tvorba web stránok, www.webcreators.sk | Webhosting - HostCreators | Admin