Vykurovanie a ohrev vody

Špičková technológia vykurovania a prípravy teplej vody šitá na mieru domácnosti, ktorá zrazí náklady za energie na minimum. Taká je požiadavka väčšiny zákazníkov a na jej splnenie existujú naozaj účinné riešenia. Medzi tie najefektívnejšie patria zostavy závesných kondenzačných kotlov a zásobníkov teplej vody.
 
Variabilné zostavy vhodné do každej domácnosti ponúka značka Vaillant, ktorá pri príležitosti svojich 140. narodenín predstavuje zákazníkom najmodernejšie riešenia s kondenzačným kotlom ecoTEC plus.

Univerzálne použitie v domácnosti
V čase 140. výročia značky Vaillant je jej vlajkovou loďou závesný kondenzačný kotol ecoTEC plus. Je vybavený všetkým, čo zákazník od inteligentného kotla vyžaduje. Umožňuje komfort a zároveň úsporu vďaka širokému modulačnému rozsahu už od 3 kW a optimalizácii výkonu, ktorý zvyšuje tepelnú pohodu a zároveň znižuje spotrebu plynu. Nový ecoTEC plus sa vyrába vo viacerých výkonových radoch. A to s rozsahom tepelného výkonu v nekondenzačnom režime až 14, 20, 24, 25 a 35 kW. Pritom svoj vykurovací výkon koncentruje na ploche veľkej len 0,32 m2. Kotly pracujú v optimálnom spaľovacom režime, ktorý vyžaduje menej nových štartov. Vyznačujú sa tak podstatne dlhšou životnosťou. Kotly ecoTEC plus získali najvyššie ocenenie IF Design Award 2013 za kvalitu a environmentálnu kompatibilitu. Sú skutočne nenáročné na energiu. Prinášajú až 80 %-né úspory elektrickej energie vďaka elektronicky riadenému vysokoúčinnému čerpadlu a nízkej spotrebe v pohotovostnom režime len 1,82 W.

Komfortná príprava teplej vody
Kotly ecoTEC plus neslúžia len na vykurovanie, ale aj na pohodlnú, rýchlu a zároveň úspornú prípravu teplej vody. Ich funkcia Aqua-Power-Plus umožňuje pri ohreve teplej vody okamžité zvýšenie výkonu až o 21 %. Aj napriek vyššiemu výkonu však zostáva prevádzka ekonomická, pretože kotly neustále pracujú v optimálnom režime. Značné úspory dosahujú aj s funkciou Aqua-Condens-System, prostredníctvom ktorej kotly pripravujú aj teplú vodu v kondenzačnom režime. Každý kotol ecoTEC plus v kombinácii s rôznymi veľkosťami zásobníkov Vaillant dokáže uspokojiť akúkoľvek požiadavku domácností na dodávku teplej vody. Umožňuje to nielen jeho verzia s prietokovým ohrevom teplej vody, ale aj variabilné zostavy tohto kotla s externými zásobníkmi.

Variabilné zostavy pre dom i byt
Viac variabilných zostáv v ponuke znamená menej starostí pre zákazníka, pretože si môže vybrať zostavu šitú doslova na mieru svojej domácnosti. Synonymom komfortu je zostava kondenzačného kotla ecoTEC plus a závesného zásobníka teplej vody uniSTOR VIH Q 75 B s objemom 70 litrov. Je vhodná do rodinných domov aj bytových jednotiek. Najmä pri inštalácii do bytov zákazníci ocenia malú inštalačnú plochu tejto zostavy. Zmestí sa bez problémov do kúpeľne, výklenkov či zádverí. Napasujú si ju podľa svojich predstáv, pretože zásobník sa dá namontovať vpravo, vľavo alebo pod kotol. Výrobca myslel aj na jednotný dizajn zostavy. Oku preto ulahodí zhodné farebné a dizajnové prevedenie kotla a zásobníka. Optimálne nastavenie riadenia celej vykurovacej sústavy pre maximálnu úsporu energie umožňuje ekvitermický regulátor calorMATIC 470, ktorý je súčasťou zostavy.

Ideálne riešenie pre veľkú rodinu
Čo však poradiť zákazníkovi s veľkou rodinou, ktorá má vysoké nároky nielen na vykurovanie, ale najmä na ohrev teplej vody? Riešením vhodným aj do viacgeneračných rodinných domov je zostava kondenzačného kotla ecoTEC plus a stacionárneho zásobníka teplej vody s objemom 120 alebo 150 litrov. Ide o zásobníky uniSTOR VIH R 120 a VIH R 150 s vysokou kapacitou teplej vody a s možnosťou nenáročného prepojenia s kotlami Vaillant. Zostava sa zvykne inštalovať do technických miestností a pivníc. Jej súčasťou je regulátor calorMATIC 470, ktorý prispieva k vysokému komfortu. Prednosťou regulátora je časové riadenie vykurovania i ohrevu teplej vody na základe požiadaviek každej domácnosti.

Výnimočne praktická zostava
Zaujímavým a veľmi praktickým riešením je tiež spojenie kotla ecoTEC plus vo verzii s prietokovým ohrevom teplej vody a 20-litrového vrstveného zásobníka actoSTOR. V tomto zásobníku možno získať rovnaký komfort teplej vody ako v bežnom zásobníku s objemom 70 litrov a to vďaka vrstvenému ukladaniu. Vzhľadom na jeho kompaktné rozmery a malú hĺbku, je možné túto zostavu umiestniť i v malých priestoroch. Zásobník je umiestnený za kotlom, možná je aj jeho dodatočná montáž ku kotlu. Zostava sa osvedčila do rodinných domov i bytových jednotiek. Po zapnutí ohrevu zásobníka je teplá voda k dispozícii v oveľa kratšom čase ako je to u štandardných zásobníkov. Nenáročné ovládanie vykurovania i ohrevu teplej vody umožňuje ekvitermický regulátor calorMATIC 470. Na celý systém dostane zákazník záruku päť rokov. Vybrané zostavy sú dostupné s výraznou zľavou cez internet na www.vaillant-online.sk . Viac informácií získate na www.novyecotec.sk  a www.vaillant.sk .

 

Archinfo.sk
Zoznam architektov
Slovenská komora architektov
© 2011 Ing. arch Štefan Moravčík, Tvorba web stránok, www.webcreators.sk | Webhosting - HostCreators | Admin